Met stoffen al dan niet van de markt kun je zelf je kleren maken. Als je op zoek bent naar leuke kleren die je zelf makkelijk kan maken, zijn er talloze opties om uit te kiezen. Van eenvoudige T-shirts tot trendy crop tops, hier zijn een paar ideeën om je creativiteit te stimuleren. We nemen een aantal leuke ideeen met je door.

T-shirt maken

Een van de gemakkelijkste kledingstukken die je zelf kunt maken is een T-shirt. Begin met het vinden van een eenvoudig patroon dat je leuk vindt en een stof die bij je past. Vervolgens kun je je eigen twist geven aan het ontwerp door bijvoorbeeld een print of tekst toe te voegen.

Zomerjurk

Een andere optie is het maken van een zomerjurkje. Er zijn tal van eenvoudige patronen beschikbaar die je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen stijl. Kies een lichtgewicht stof die ademt en bij voorkeur kreukvrij is. Zo kun je je jurk gemakkelijk meenemen op vakantie.

Jasje

Voor de meer gevorderde naaisters / kleermakers is het maken van een jasje een leuke uitdaging. Kies een patroon dat bij je past en experimenteer met verschillende stoffen en voeringen. Zo kun je een jasje maken dat perfect past bij jouw stijl.

Crop it up

Een andere eenvoudige DIY-optie is het maken van een crop top. Dit is een perfect kledingstuk voor de zomer en je kunt het gemakkelijk combineren met een hoge taille broek of rok. Kies een stof die bij je past en knip hem op maat. Voeg eventueel wat franjes of pailletten toe voor een extra touch.

Gewoon lekker shabby

Als je liever iets casuals wilt, kun je een paar baggy broeken maken. Deze zijn perfect voor thuiswerken of een dagje op de bank. Kies een zachte en comfortabele stof en ga aan de slag met een patroon dat bij jouw stijl past.

Je kunt accessoires maken om je outfit helemaal af te maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een haarband, een tas of zelfs een paar oorbellen. Deze zijn gemakkelijk te maken (shabby of niet) en je hebt er niet veel stof voor nodig.