Na een lange tijd erover na te denken er toch voor willen kiezen om een haartransplantatie voor en na te doen? Het is zeker iets om te overwegen, maar spijt zul je niet hebben. Een haartransplantatie voor en na kan een enorme boost aan je zelfvertrouwen geven.


Hoe ontstaat haaruitval?
Haaruitval kan door verschillende factoren komen. Je verliest ongeveer vijftig tot tweehonderd haren op een dag, dit is normaal. Maar er zijn ook dingen zoals ziektes, medicaties, gewichtsverlies, stress of ijzertekort wat haaruitval kan beïnvloeden. Maar dit kan in principe iedereen gebeuren, want iedereen heeft wel eens stress. Maar daarom zijn er behandelingen zoals haartransplantatie voor en na die hierbij kunnen helpen. Het is vaak ook genetisch bepaald hoe je haar door het leven groeit. Het kan zijn dat je als man op oudere leeftijd sneller last krijgt van kale plekken dan wanneer je een vrouw bent. Maar ook dingen zoals langdurig gebruik van shampoo’s met veel chemicaliën toegevoegd kan de groei van het haar onder druk zetten. Een haartransplantatie voor en na kan simpelweg de oplossing zijn van al deze problemen. Het kan zijn dat door veel gebruik van steroïden haarzakjes verdwijnen, wanneer je hiermee stopt is de kans op terugkomst dus niet gegarandeerd.


Een behandeling ondergaan
Een haartransplantatie voor en na ondergaan kan heel gemakkelijk en snel. Er worden haarzakjes weggehaald van de achterkant van het hoofd, en deze worden herplaatst vaak op de plekken waar inhammen zitten aan de voorkant van het hoofd. Hier zijn de meeste mensen kaal of hebben weinig haar. Doordat de eigen haarzakjes worden gebruikt geeft dit een natuurlijk ogende uitstraling. Er zal een plaatselijke verdoving worden geplaatst zodat er geen pijn wordt ervaren tijdens de behandeling, toch kan het zijn dat je als nog erg nerveus bent. Maar de meeste behandelaren nemen je volledig mee door het gehele proces zodat je je geen zorgen hoeft te maken en precies kunt zien wat je kan verwachten tijdens een haartransplantatie voor en na. Na de behandeling zul je al gauw merken dat de zakjes beginnen uit te vallen, dit is normaal. Hierna kan het haar echt gaan groeien en zul je na een jaar resultaten zien.